Как да увеличим продажбите на онлайн магазина си с помощта на e-mail маркетинг

E-mail маркетингът е един от най-ефективните начини за увеличаване на продажбите онлайн. Имейлите позволяват персонализирана и директна комуникация с потребителите. За да привлечете повече клиенти и да увеличите продажбите на Вашия онлайн магазин, е важно да имате ефективна маркетингова стратегия. Един от най-ефективните начини да постигнете това е чрез използването на имейл маркетинг.

В продължение на тази статия ще Ви представим 5 прости стъпки, които ще Ви помогнат да увеличите продажбите на онлайн магазина си чрез имейл маркетинг:

#1. Събиране на електронни адреси за E-mail маркетинг

Първата стъпка е да подготвите списък с електронни адреси на потребители, които са заинтересовани от продуктите или услугите, които предлагате. За да съберете електронните адреси може да използвате различни техники. Например покана за абониране за бюлетин, код за отстъпка след направен абонамент, попълване на формуляри и други. Това ще Ви помогне да изпращате персонализирани промоции на всички потребители, които имат най-голям интерес към предлаганите от Вас продукти.

#2. Създайте персонализирана кампания

Създайте персонализирана имейл кампания, която да привлече потенциалните клиенти към извършване на покупка. Това може да включва изпращането на мейли за най-новите продукти, специални оферти и промоции, дори безплатни доставки или преференциални цени.

#3. Изпращайте редовни бюлетини

След като съберете достатъчно информация за контакт с Вашите клиенти, започнете да комуникирате редовно с тях. Един от начините да постигнете това е чрез изпращане на ежеседмични бюлетини. Тази стратегия включва изпращане на имейли с най-новите продукти, специални оферти и важна информация за продукти, новини, полезна информация и т.н. Не забравяйте да добавяте Call – to – Action бутони във всяко електронно писмо, което изпращате. Той ще насочи потребителите към желаното от Вас действие.

#4. Използвайте анализи за E-mail маркетинг

Анализирането на имейл кампаниите е важен елемент от Вашата стратегия за увеличаване на продажбите. Анализирайте данните за отворените писма и за броя на кликвания, за да определите какво работи и какво не. Това ще Ви помогне върху какво да се фокусирате при следващата си имейл кампания.

#6. Подгответе роботизирани имейли за E-mail маркетинг

Подгответе роботизирани имейли, които да се изпращат автоматично при определени условия. Например, когато клиент направи покупка, автоматично да получи имейл за потвърждение на поръчката си. Тези мейли ще създадат по-силна връзка между Вашия бранд и клиентите.

В заключение

Трябва да се грижите имейлите, които изпращате да са индивидуални и да не претоварват получателя, като бъдат нарушени предпочитанията му.

В крайна сметка, ключът към ефективен имейл маркетинг е да създавате персонализирани кампании и да ги изпращате редовно на Вашите клиенти. Използвайки прости стъпки, Вие можете да подобрите маркетинг стратегията си и да увеличите продажбите в своя онлайн магазин.

 

Ако се нуждаете от помощ в развитието на дигитална стратегия свържете се с нас: линк тук

Изпратете своето запитване

Име *
Телефон *
Email *
Уеб сайт
Подробности *
Политика за поверителност *