Хостинг, Домейн, SSL, GDPR

Услугата за хостинг, домейн и SSL сертификат са основни за създаването на един уеб сайт.

WebsiteBuilderBG

Какво е хостинг?

Интернет хосингът е услуга, която е свързана с интернет сървър, който позволява на организации и физически лица да обслужват съдържание в Интернет. Най- разпространения вид хостинг е уеб хостингът, които позволява определен брой потребители (уеб сайтове) да делят дисково пространство, ресурсите и софтуерните приложение на един сървър, като всеки потребител получава отделен акаунт с определени граници и параметри.

WebsiteBuilderBG

Какво е домейн ?

Домейнът най-лесно казано е името на сайта. Всеки сайт се нуждае от домейн, за да бъде достъпен.
Целта на домейн имената е да се означат ресурси или услуги в онлайн пространството, които имат собствено уникално име, но трябва също да отговарят на определени изисквания.
Регистрацията на домейн се случва след проучване в търсачка за домейни, дали съществува вече измисленото от Вас име, ако то е свободно. След това домейн името може да се трансферира към различни хостинг компании.

Провери за свободен домейн

WebsiteBuilderBG

Какво е SSL сертификат и защо е полезен?

SSL сертификат или Secure Socket Layer представлява отделен протокол за сигурност, които се използва от уеб браузерите и уеб сървърите, за да предпазят личните данни на потребители при посещението на даден уеб сайт.
SSL сертификата съдържа “публичен” и “личен” ключ, чрез които автоматично се верифицира и криптира информацията. Това означава, че когато даден потребител посети Вашия уеб сайт, който е с включен SSL сертификат сървърът използва “публичния” ключ, за да осигури криптирана връзка с браузъра. Браузърът автоматично потвърждава, когато сертификатът е валиден, че притежателят му го е верифицирал и посещението на уеб сайта е сигурно.
Важно е да защитите вашия уеб сайт, за да могат потребителите да са спокойни за личните си данни при посещението на Вашия уеб сайт и да не се притесняват да разглеждат и търсят информация в него.

WebsiteBuilderBG

Какво e GDPR?

Европейска директива по новия регламент за защита на личните данни, приет на 25 май 2018г. Интегрира се на сайта като политика за поверителност, която разяснява какви лични данни са необходими на дадена фирма (име, телефон, имейл, име на фирма и т.н.), как се събират, за какво се използват и как се съхраняват.

Изпрати запитване

При възникнали въпроси, изпратете своето запитване

Име *
Телефон *
Email *
Уеб сайт
Подробности *
Политика за поверителност *